Plavanje Seznam forumov
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Olimpijske igre preložene na leto 2021 ....

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Plavanje Seznam forumov -> 🌕Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Master78
že čisto domači
že čisto domači


Pridružen/-a: 08.07. 2012, 22:02
Prispevkov: 334

PrispevekObjavljeno: 15 Apr 2020 20:46 Odgovori s citatom

Olimpijske igre preložene na leto 2021 … koliko bo tole vplivalo na plavanje?
_________________
A mathematician, like a painter or poet, is a maker of patterns. If his patterns are more permanent than theirs, it is because they are made with ideas.
G. H. Hardy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Athos
že čisto domači
že čisto domači


Pridružen/-a: 09.01. 2013, 11:12
Prispevkov: 88
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: 16 Apr 2020 20:10 Odgovori s citatom

Za zrele in izkušene plavalce je preložitev olimpijskih iger minus, ker morajo znova najti motivacijo, psihično in fizično energijo za trening na polno, skrajno do meje in preko. Za mladiče (od 15 pa do 18 let), ko največ napredujejo, je pa preložitev olimpijskih iger plus. To je za njih voda na mlin. Ali pa recimo za plavalce, ki so poškodovani ali zaradi kakšne bolezni se niso mogli pripraviti za OI (npr za Japonko Ikee, če bi se vrnila v tekmovalni agonizem že naslednje leto, pa to bi bil pravi čudež). Ona je izvedela, da ima levkemijo leta 2019 in se ni mogla pripraviti za letošnje olimpijske igre. Seveda je vsak primer zgodba zase in le OI naslednje leto nam bodo povedale, kdo je imel največjo korist od tega.
_________________
"Hack the lack that lacks the hack"
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
deran
že čisto domači
že čisto domači


Pridružen/-a: 03.08. 2013, 01:52
Prispevkov: 64

PrispevekObjavljeno: 24 Apr 2020 19:20 Odgovori s citatom

Jaz sem precej pesimističen. Če v naslednjih mesecih ne najdejo cepiva ali zdravila proti koronavirusu, bodo razmere na globalni ravni ostale še vedno zelo nihajoče, in to še kar nekaj cajta. Zgodovina pravi, da pandemija ima več kot en val. Preložitev olimpijskih iger pomeni zastrašujoč strošek. Zveze bodo morale močno stisnit pipce in pomagat športnim centrom in klubom, da znova zalaufajo, kar še zdaleč ne bo preprosto in še posebej pri vodnih športih. Sploh si ne predstavljam, da bi potekalo SP in OI v isti gostujoči državi in to istega leta in to z nekaj mesečnim razmikom. Stroški so prehudi za zveze v času gospodarske krize. Kdo bo to plačal? Jaz mislim, da bi moralo biti svetovno prvenstvo na Japonskem preloženo na leto 2022. Sicer pa, vrhunski športniki čakajo na zeleno luč od vlade, da lahko znova začnejo trenirati.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ROK
popoln začetnik
popoln začetnik


Pridružen/-a: 02.10. 2013, 21:26
Prispevkov: 5

PrispevekObjavljeno: 28 Apr 2020 12:28 Odgovori s citatom

Nekaj me zanima, koliko bo preložitev olimpijskih iger vplivalo na plavalce? Mislim na plavalce kot so Hosszu, Oder, Paltrinieri, Peaty, Sjostrom, Pellegrini, Campbell, Kmomodijojo itn.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Štartni Blok 4
administrator


Pridružen/-a: 08.07. 2012, 18:47
Prispevkov: 183
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: 29 Apr 2020 22:44 Odgovori s citatom

ROK je napisal/a:
Nekaj me zanima, koliko bo preložitev olimpijskih iger vplivalo na plavalce? Mislim na plavalce kot so Hosszu, Oder, Paltrinieri, Peaty, Sjostrom, Pellegrini, Campbell, Kmomodijojo itn.

Na nekatere od tistih plavalcev, ki si jih omenil, po mojem ja. Pa čeprav so vsi odlični primeri športne dolgoživosti in vsak plavalec trdi, da bo preložitev OI izkoristil tako, da se bo pripravil še bolje kot se je v tej sezoni. Jasno je, da preložitev olimpijskih iger daje večjo prednost tistim, ki so zajeti v anatomske in fiziološke procese, ki prinašajo spremembe in ogromen napredek.

Če pogledamo, kaj se je dogajalo v prejšnjih sezonah, bomo opazili, da kako se ranking spreminja iz sezone v sezono, ker nekateri plavalci, kar naenkrat eksplodirajo, drugi še naprej napredujejo, medtem ko pri nekaterih ostalih gre vzporednica navzdol, morda hitreje kot je bilo za pričakovati.

Naprej bi rad omenil 1500 metrov prosto (M): morda se bo Grgić (o katerem ne vem ničesar, razen tega, da sem ga videl plavati na prejšnjem mladinskem svetovnem prvenstvu) popolnoma izgubil, vsaj v svetovni eliti, vendar če ima v sebi pravo motivacijo od šampijonov (od tistih, ki sovražijo poraz), pa moral bi videti tole preložitev njegovih prvih OI kot prilika, ki mu je podana na zlati krožnik. Po drugi strani pa bo še posebej za Paltrinierija, ki ima za seboj že ogromno kilometrino treninga, velik izziv, da se pri skoraj 27 letih potrdi kot olimpijski prvak in poleg tega on bo imel tudi zelo ambiciozen spored tekem (poleg na 1500 prosto, bo plaval tudi na 800 prosto in na 10 km v daljinskem plavanju).

Med vsemi tistimi imeni, ki si jih navedel zgoraj, po mojem je Hosszu največja žrtev preložitev OI. Ona je sicer Iron Lady ok, ampak jih ima že čez 30 in vrhunec njene karijere naj bi bil Rio 2016. Na svetovnem prvenstvu v plavanju v Gwangjuju 2019 je še vedno zmagovala na 200/400 mešano z lepo prednostjo in letos bi bila še vedno favoritinja za dvojno olimpijsko zmago (čeprav, zlasti v ZDA Baker in Margalis sta občutno napredovali). Poleti 2021 se povečuje možnost, da se bo nekdo najdel, ki jo bo premagal.

Peaty, je razred zase, ker zgleda, da ima še vedno ogromno prednost pred konkurenco (Kamminga lepo napreduje).

Švedinja Sjostrom je v svoji paradni disciplini na 100 metrov delfin na prejšnjem svetovnem prvenstvu dobila eno sotekmovalko in nevarno nasprotnico MacNeil, ki izjemno napreduje. Lani Sjostrom ni bila v vrhunski formi, medtem ko v Tokiu sem pričakoval eno izjemno borbo na nož med njo in mlado Kanadčanko. Tudi za njo velja splošno pravilo: preložitev OI bi moralo teoretično bolj favorizirat MacNeil. Na 50/100 prosto, kjer je Sjostrom ravno tako izjemna, je muzika malo drugačna, ker tukaj ni neke velike razlike v starosti in v športni dolgoživosti in vitalnosti med njo in njenima izjemnima nasprotnicama, ki sta Manuel in Cate Campbell. Vendar tudi tukaj obstaja en problem in sicer izvedba zelo napornega sporeda tekem (ona bo plavala vsaj 3 individualne tekme, pa tudi če ne upoštevam 200 prosto) za plavalko, ki jih nima še 30 in čez (Sjostrom je letnik 93) in, ki trenira in plava na najvišjih obratih v svetovni eliti že od leta 2008 (pa, če smo bolj precizni od pomladi 2008, ko je osvojila prvi naslov evropske prvakinje na 100 metrov delfin kljub prihodu z glavo).

Oder, to bi bila za njo zadnja olimpijada. In zdaj si predstavljajte, da vse podrediš OI, garaš kot žival in si misliš, da so to moje zadnje olimpijske igre, sam še nekaj mesecev je do konca in pol se iznenada vse skupaj zruši kot hišica iz domin. In zdaj mora plavalec iti spet od začetka, pa spet garat kot žival itn. Pa saj ne vem ali naj se rajši plavalec v takšnih primerih zjoče ali naj se smeje?! Psihično ji zagotovo ni lahko. Pač morala bo trenirat še eno leto in tudi pri njej leta gredo. Dajmo Tjaša!

Pellegrini, pri njej je treba tudi upoštevati starost in dolgoročno športno karijero (Pellegrini je letnik 88), vendar na prejšnjem svetovnem prvenstvu v Gwangjuju je odplavala fantastično na 200 prosto. In torej ona bo morala ohraniti užitek treningov po uspehu na prejšnjem svetovnem prvenstvu še za naslednjih 12 mesecev. Preložitev OI spet iz običajnega teoretičnega razloga (starost), pa moralo bi favorizirati njene mlade nasprotnice kot so npr Avstralka Titmus, Kitajka Yang Yunxuan, Haughey in morda Britanka Anderson. In pol bo treba videti v kakšni formi bo Ledecky na OI 2021, ker v tej sezoni je zgledalo, da se vrača v formo po težavah v Gwangjuju. In poleg tega, tudi pri Ledecky se bodo začele zadeve zapletati, vsako leto bolj pri nadaljevanju s plavanjem od 200 pa do 1500 metrov prosto, medtem ko, na daljše razdalje preložitev OI bi znalo favorizirati Italijanko Quadarello in morda še eno plavalko, ki je še mlajša kot npr Argentinko Pignatiello.

Cate Campbell, iz različnih razlogov in z razliko od Peatyja, je primer zase, ker njeni rezultati in še posebej na velikih tekmovanjih, ampak tudi na splošno v različnih sezonah so odvisni od dejavnikov, ki jih ni enostavno razumeti. Ne znam si pojasniti, kako je to možno, da takšna plavalka kot je Campbell, ki je fizično izjemno močna in ima izjemno tehniko, pa tako malo je zmagala v svetovni plavalni eliti.

Za na konec še Kromowidjojo. Izjemna plavalka, vendar vtis, ki mi ga daje je, da je vrhunec njene karijere preteklost. Upam, da me bo demantirala: zagotovo bo nastopila na OI z nasmehom in z lepim pristopom, ki jo od vedno še posebej odlikuje.
_________________
ŽIGA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
butterfly
že čisto domači
že čisto domači


Pridružen/-a: 15.08. 2012, 11:19
Prispevkov: 216

PrispevekObjavljeno: 30 Apr 2020 18:58 Odgovori s citatom

Še moje mnenje:
Hosszu: če se bo fokusirala le na 200 in 400 mešano, bi se znalo zgoditi, da bo ponovno stopila na najvišjo stopničko.
Paltrinieri: konkurenca je že bila močna in sedaj je v naletu en zelo mlad in obetaven plavalec Grgić. Preložitev OI daje prednost Hrvatu. Ampak Paltrinierija še vedno vidim v borbi za najvišja mesta.
Peaty: on je preveč superioren. Za njega ne pomeni nič preložitev OI, razen, če se kaj ne poškoduje ali pa, če čist brcnejo v temo pri pripravah.
Sjostrom: če bo čist vse fokusirala na 100 delfin za olimpijado s tem, da ne bo vlagala preveč energije v kravl, pol bo po mojem zmagala, ker mislim, da je še vedno najmočnejša na 100 delfin.
Oder: želim sanjati na veliko. Upam, da bo na njenih zadnjih OI osvojila olimpijsko kolajno.
Pellegrini: strašna športnica in plavalka in mislim, da ne bo imela težav se znova pripraviti na OI. Morda se bo kakšna plavalka znašla v življenski formi na olimpijskih igrah. Sam treba bo videti katera?! Ni odvisno od nje.
Campbell: najmočnejša in najbolj nekostantna in si ne znam pojasniti zakaj???! Če bo ostala v formi, pa morala bi zmagati na OI 2021.
Kromo: vrhunec karijere je preteklost. Ampak mislim, da je še vedno sposobna si izboriti finale.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ROK
popoln začetnik
popoln začetnik


Pridružen/-a: 02.10. 2013, 21:26
Prispevkov: 5

PrispevekObjavljeno: 01 Maj 2020 22:09 Odgovori s citatom

Hvala za odgovore. In še posebej hvala Štartnemu Bloku 4, ker se je zelo potrudil. Se vidi, da se spoznaš na plavanje, a si morda trener? Prav užitek te je brati! Dodajam še nekaj znanih imen: Adrian, Cseh, Le Clos, Efimova, Irie, Grevers, Manadou in Stravius.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Plavanje Seznam forumov -> 🌕Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Template by Totoelectro